***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Освобождаването на Гешев: на ход е президентът. Природният газ в Европа поевтиня с близо 9%


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 13 юни   

 

Документите се изпращат неотложно след решението на кадровиците, като президентът няма период, в който да подпише.

По Конституция Радев има право един път да откаже. След това Висш съдебен съвет би трябвало да прегласува решението си.

***

„ Предвид отношението на президента Радев към новата власт, той би могъл да тупка топката, до момента в който разкритията на Гешев не престават да валят, уронвайки легитимността на новото държавно управление “.

***

Формира ли се нова скрита или очевидна „ коалиция “ по линията БСП-Радев-главния прокурор?

***

„ Не би трябвало да сме щастливи от този резултат. Това бе единствено една добра стъпка, само че би трябвало да продължим напъните. Ние се надяваме да няма идващ основен прокурор, да няма такава служба в България “.

***

***

„ Ще изчакам решението на президента Радев, решението на Конституционен съд и каквото имам да кажа – ще го кажа в България “.

***

***

„ Има починали и ранени ", съобщи в " Телеграм “ Сергий Лисак, губернатор на Днепропетровска област, където се намира Кривой Рог.

Поразени са няколко цивилни постройки в града, в това число и пететажна жилищна постройка, заяви кметът на Кривой Рог Олександър Вилкул.

„ Вероятно под руините има хора ", добави той, без да оповестява детайлности.

***

Американският артист Трийт Уилямс умря в понеделник след злополука с мотоциклет в щата Върмонт, оповестиха АП и ДПА, базирайки се на локалната щатска полиция.

Мотоциклетът на 71-годишния Уилямс се е сблъскал с джип, който е правел ляв завой към паркинг в град Дорсет. Той е носел каска, споделиха от полицията на Върмонт.

Номиниран е за премия „ Златен глобус “ за ролята си на водача на хипи група Джордж Бъргър във филмовата версия на хитовия мюзикъл „ Коса “ от 1979 година

***

Цената на природния газ в Европа се намали с 8,61 % към 11:14 часа българско време по отношение на котировките при затварянето на борсата от през вчерашния ден.

Това демонстрират данните от последната актуализация на лондонската борса ICE.

Фючърсите за юли на хъба TTF в Нидерландия се търгуват за 28,36 евро за мегаватчас или малко над 306 $ за 1000 куб. метра.

***

Турбуленцията при полетите се е нараснала вследствие на климатичните промени със стоплянето на планетата, настояват откриватели от английския университета в Рединг.

Учени от университета в Рединг са открили, че мощната турбуленция се е нараснала с 55% сред 1979 и 2020 година, вземайки за насочна точка типично претрупан северноатлантически маршрут. Те са изследвали турбуленцията на чистия въздух, която е по-трудна за отбягване от водачите.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР